NOTA DE INFORMARE PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

                                                                                    


Ne vom dedica toate resursele și eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastră în deplină concordanță cu Regulamentul (UE) 2016/679 (Regulamentul general privind protecția datelor - GDPR), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul Romaniei.

Deoarece transparenta este unul dintre principiile esențiale ale acestui cadrul legal, am întocmit aceast document prin care dorim să vă informăm despre modul în care colectăm, utilizăm, transferăm și protejăm datele dumneavoastra cu caracter personal atunci când interacționați cu noi în legătură cu produsele și serviciile noastre prin site-ul www.magNET.ro.

 Deoarece legislația se poate modifica, ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic aceast document, pentru a transmite orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale.  

Ne puteți contacta:

 Profimatic SRL, cu sediul social in Cluj, strada Donath XV/58, 400288, Cluj-Napoca – Romania, inregistrata la ORC sub nr. J12/4326/2006, CUI RO20015464, avand datele de contact precizate mai jos  (în continuare “magNET.ro”) prelucreaza date cu caracter personal in conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN SI AL CONSILIULUI din 27 aprilie 2016 (Regulamentul) si a celorlalte prevederi legale aplicabile in materia prelucrarii datelor cu caracter personal.

Este importante pentru noi să vă furnizăm orice informații suplimentare de care ați putea avea nevoie cu privire la prelucrarea datelor dvs asa ca vă încurajăm să contactați echipa magNET.ro pentru orice tine de protecția datelor dumneavoastra, accesand Panoul de control GDPR:  https://magnet.ro/Pagini/protectie-date

Datele dumneavoastra cu caracter personal sunt colectate direct de la dumneavoastră, astfel încât aveți controlul asupra tipului de informație pe care ne-o oferiți. Principalele date / categorii de date prelucrate de magNET.ro pot fi, dupa caz si in functie de scopurile asociate prelucrarii, una sau mai multe dintre urmatoarele:

    Când vă creați un cont ne furnizați: Nume, prenume
    Date de contact si /sau adresa pentru livrare (numar de telefon personal, adresa de email, adresa de domiciliu/resedinta, etc),
    Date aflate in actul de identitate, altele decat cele mai sus mentionate (precum CNP in anumite cazuri);
    Preferinte aflate in legatura cu tipurile de servicii si produse oferite de catre magNET.ro si/sau comercializate prin intermediul platformei (precum istoric de navigare, etc), evaluarea produselor și serviciilor
    Date personale precum identificatorul online al clientilor nostri, date de geolocalizare, varsta, sex, etc. se pot prelucra aferent accesarii Site-ului si navigarii in platforma, magNET.ro putand structura datele pe diverse categorii si criterii de interes, conform Politicii de cookies.

 Vă oferim și posibilitatea de a vă înregistra pe site-ul magNET.ro prin contul dvs Facebook sau Google. Indiferent pe care dintre aceste 2 opțiuni alegeți să vă înregistrați, veți fi direcționați către o pagină administrată de Facebook Inc / Google LLC, unde aceștia vă vor informa cu privire la transferul datelor dvs. către noi, magNET.ro. Puteți consulta politicile de confidențialitate Facebook, respectiv Google, folosind următoarele link-uri: https://www.facebook.com/about/privacy și  https://policies.google.com/privacy

Nu colectăm și nu prelucrăm date sensibile incluse de Regulamentul general privind protecția datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim să colectăm sau să prelucrăm date ale minorilor care nu au împlinit varsta de 16 ani.


Care sunt scopurile și temeiurile prelucrării:


Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal în următoarele scopuri:

Pentru prestarea serviciilor magNET.ro în beneficiul si/sau la solicitarea dumneavoastra.



In funcție de caz, pot fi:

Prelucrarea comenzilor, preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora;

Crearea și administrarea contului în cadrul magNET.ro;

Returnarea produselor conform prevederilor legale;

Rambursarea contravalorii  produselor conform prevederilor legale;

Solutionarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile sau serviciile achiziționate;

Gestionarea si asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de răspunsuri la întrebările dvs cu privire la comenzile dvs sau la bunurile și serviciile noastre.

De asemenea, anumite prelucrări subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislația aplicabilă, inclusiv legislația fiscală și contabilă.



    Marketing

Pentru că ne dorim să vă ținem la curent cu privire la cele mai bune oferte sau promoții pentru produsele care vă interesează, vă putem trimite informari prin e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc. acestea continand informatii generale/tematice, informatii cu privire la produse complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi sondaje de opinie, informatii cu privire la promotii, informatii referitoare la produse adaugate in sectiunea “Cont/Favorite,.

De asemenea ne asigurăm întotdeauna că aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor și libertăților dvs. și că deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra dvs. și nu vă  afectează similar într-o măsură semnificativă.

În cele mai multe cazuri, ne întemeiem comunicările de marketing pe consimțământul dvs. prealabil. Vă puteți răzgândi și retrage consimțământul în orice moment, prin:

– Modificarea setărilor din contul de client în secțiunea “Doresc sa ma abonez la newsletter”;

– Accesarea link-ului de dezabonare afișat în cadrul mesajelor pe care le primiți de la noi; sau prin contactandu-ne si comunicand dezabonarea la adresa de e-mail mk@magnet.ro


     Pentru apărarea intereselor noastre legitime

Pentru:

– Măsuri de protecție față de atacuri cibernetice,

– Măsuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea de informații necesare către autoritățile publice competente;

–  Și alte măsuri de gestionare a diverselor altor riscuri posibile în temeiul legitim de a ne apăra activitatea comercială, fiind înțeles că ne asigurăm ca toate măsurile pe care le luăm garantează un echilibru între interesele noastre și drepturile și libertățile dumneavoastra fundamentale.


    Pentru îmbunătățirea serviciilor noastre

Pentru că ne dorim sa vă oferim cea mai bună experiență de cumpărare online, ne dorim în permanență sa ne imbunătățim serviciile pentru dumneavoastra. Pentru aceasta, putem colecta și utiliza anumite informații în legătură cu comportamentul dvs. de cumpărăror, de exemplu vă putem invita să completați chestionare de satisfacție urmare a finalizării unei comenzi sau putem desfășura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii și cercetări de piață.

Ne întemeiem aceste activități pe interesul nostru legitim de a desfășura activități comerciale, având întotdeauna grijă ca drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate in niciun fel.

În orice situație în care folosim informații cu privire la dumneavoastra pentru un interes legitim al nostru, avem grijă și luăm toate măsurile necesare pentru ca  drepturile și libertățile clientilor nostri fundamentale să nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteți solicita oricând, prin mijloacele descrise mai sus, să oprim prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal în scop de marketing, urmând să dăm curs cererii dvs. în cel mai scurt timp posibil.


 Cât timp vom păstra datele dumneavoastra cu caracter personal


Ca regulă generală, vom stoca datele dvs. cu caracter personal cât timp aveți un cont pe site-ul magNET.ro.

Dar puteți să ne solicitați in orice moment ștergerea anumitor informații oferite de dvs. sau închiderea contului și vom da curs acestor solicitări în cel mai scurt timp posibil, sub rezerva păstrării anumitor informații inclusiv ulterior închiderii contului, în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun.


Cui transmitem datele dumneavoastra cu caracter personal


În funcție de caz:

– furnizorilor de servicii de curierat;

– furnizorilor de servicii de plată/bancare;

– furnizorilor de servicii de marketing;

– furnizorilor de servicii de cercetare de piață;

 – furnizorilor de servicii IT;

– altor societăți cu care dezvoltam programe comune de ofertare pe piață a bunurilor si serviciilor noastre magNET.ro.

Indiferent de situație, ne asigurăm că accesul la datele dumneavoastra de către terțe persoane juridice de drept privat se realizeaza în conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor si confidențialitatea informațiilor, în baza unor contracte încheiate cu aceștia.

De asemenea, în cazul în care ne revine o obligație legală sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorități publice.



Securitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal

Ne angajăm să asigurăm securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, conform standardelor industriei și a legislației în vigoare.

Transmisia datelor dvs. cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultimă generație si le stocam pe servere securizate, asigurând in acelasi timp redundanța datelor.

Pentru efectuarea plăţilor folosim serviciile procesatorului de plăţi MobilPay. Orice informaţii privitoare la plăţi sunt criptate, folosind tehnologia HTTPS.

În ciuda măsurilor luate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, vă atragem atenţia că transmiterea informaţiilor prin Internet, în general, sau prin intermediul altor reţele publice, nu este complet sigură, existând riscul ca datele să fie văzute şi utilizate de către terţe părţi neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilități ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.


Drepturile dumneavoastră și modul de exercitare al acestora:

 Societatea noastra este responsabila pentru facilitarea exercitarii oricaruia dintre drepturile dumneavoastra mentionate mai jos.

Puteți solicita oricand accesul la datele dvs., corectarea eventualelor greșeli din fișierele noastre și/sau vă puteți opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal.

Vă puteți exercita dreptul de a vă plânge autorității de supraveghere competente sau de a vă adresa justiției. După caz, puteți beneficia și de dreptul de a solicita ștergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restricționarea prelucrării datelor dvs. și dreptul la portabilitatea datelor. Regulamentul general privind protecția datelor vă recunoaște o serie drepturi în legătură cu datele dvs. cu caracter personal. Mai multe informații despre fiecare dintre aceste le puteți regăsi mai jos.

Pentru protectia datelor dumneavoastra, pentru a preveni abuzul unor persoane rău-voitoare care ar urmări accesul la datele dumneavoastră, societatea noastra este posibil să vă solicite parcurgerea prealabila a unor pași de identificare, pentru a ne asigura că dumneavoastră sunteți persoana care vă exercitați drepturile mai jos amintite prin intermediul unei solicitări. Daca primim o solicitare din partea dvs. privind exercitarea oricăruia dintre drepturile de mai sus, vă putem cere informații suplimentare pentru a vă verifica identitatea înainte de a acționa în baza cererii formulate.

Pentru a vă putea exercita drepturile, ne puteți contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus.

In cazul in care persoana vizata introduce o cerere in format electronic pentru exercitare drepturilor sale, informatiile vor fi furnizate de societatea noastra tot in format electronic acolo unde este posibil, cu exceptia cazului in care persoana vizata solicita un alt format.

Ne angajăm să răspundem la orice solicitări valide în termen de 30 de zile, cu excepția cazului în care acest lucru este deosebit de complicat sau dacă ați făcut mai multe solicitări, caz în care urmează să răspundem în termen de maximum 60 de zile. Vă vom anunța dacă vom avea nevoie de mai mult de o lună. De asemenea este posibil să vă întrebăm dacă puteți să ne precizași ce doriți să primiți sau ce anume vă îngrijorează. Acest lucru ne va ajuta să să scurtam timpul de raspuns la solicitarea dvs.

În anumite situatii expres prevazute de legislația aplicabilă, putem taxa o cerere de acces care va lua în calcul costurile administrative necesare pentru îndeplinirea cererii.

În ipoteza În care, ca urmare a aplicarii unor dispozitii legale, societatea noastra nu poate da curs, in tot sau in parte, unei cereri a persoanei vizate de prelucrare, atunci situatiile de exceptie aplicabile vor fi comunicate solicitantului prin intermediul raspunsul inaintat acestuia de societatea noastra in legatura cu cererea in cauza.

Puteți să ne cereți:

Dreptul de acces: Abonare si Verificare Date   

Aveti dreptul de acces, conform articolului 15 din Regulament, respectiv de a obtine din partea magNET.ro o confirmare ca prelucreaza sau nu date personale care va privesc si, in caz afirmativ urmatoarele informatii: (a) scopurile prelucrarii; (b) categoriile de date cu caracter personal vizate; (c) destinatarii sau categoriile de destinatari carora datele cu caracter personal le-au fost sau urmeaza sa le fie divulgate, in special destinatari din tari terte sau organizatii internationale; (d) acolo unde este posibil, perioada pentru care se preconizeaza ca vor fi stocate datele cu caracter personal sau, daca acest lucru nu este posibil, criteriile utilizate pentru a stabili aceasta perioada; (e) existenta dreptului de a solicita rectificarea sau stergerea datelor cu caracter personal ori restrictionarea prelucrarii datelor cu caracter personal sau a dreptului de a se opune prelucrarii; (f) dreptul de a depune o plangere in fata unei autoritati de supraveghere; (g) in cazul in care datele cu caracter personal nu sunt colectate de la client, orice informatii disponibile privind sursa acestora; (h) existenta unui proces decizional automatizat incluzand crearea de profiluri, mentionat la articolul 22 alineatele (1) si (4) din Regulament, precum si, cel putin in cazurile respective, informatii pertinente privind logica utilizata si privind importanta si consecintele preconizate ale unei astfel de prelucrari pentru persoana vizata. In cazul in care datele cu caracter personal sunt transferate catre o tara terta sau o organizatie internationala, aveti dreptul sa fiti informat cu privire la garantiile adecvate in temeiul articolului 46 din Regulament referitoare la transfer.

Rectificarea: Actualizare Date

Ne puteți cere să rectificăm sau să completăm datele dvs cu caracter personal inexacte sau incomplete, fara intarzieri nejustificate, conform articolului 16 din Regulament. Tinandu-se seama de scopurile in care au fost prelucrate datele, aveti dreptul de a obtine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declaratii suplimentare.
Este posibil să încercăm să verificăm exactitatea datelor înainte de rectificarea acestora.

Dreptul la stergerea datelor: Vreau sa fiu uitat

    
Ne puteți cere să vă ștergem datele cu caracter personal, dar numai în cazul în care:

    - acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate; sau
    - v-ați retras consimțământul (în cazul în care prelucrarea datelor se baza pe consimțământ); sau
    - dați curs unui drept legal de a vă opune; sau
    - acestea au fost prelucrate ilegal; sau
    - ne revine o obligație legală în acest sens.


Aveti dreptul de a obtine din partea magNET.ro  stergerea datelor cu caracter personal care va privesc (conform articolului 17 din Regulament), fară intarzieri nejustificate, cu exceptia anumitor ipoteze prevazute de Regulament, daca se aplica unul dintre urmatoarele motive:


    - datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
    - va retrageti consimtamantul in baza caruia are loc prelucrarea in masura in care prelucrarea se bazeaza exclusiv pe consimtamant si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
    - va opuneti prelucrarii efectuata in scopul unui interes public ori in scopul intereselor legitime urmarite de magNET.ro sau de o terta parte şi nu există motive legitime care să prevaleze fata de interesele/drepturile si libertatile dvs fundamentale în ceea ce priveşte prelucrarea sau va opuneti prelucrării în scopuri de marketing direct
   -  datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
   -  datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale care revine magNET.ro  in temeiul dreptului intern sub incidenta caruia se afla acesta;
   - alte situatii prevazute de Regulament in masura in care sunt aplicabile



Dreptul la restrictionarea prelucrarii
    

Ne puteți cere să restricționăm prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai în cazul în care:

    - acuratețea lor este contestată (a se vedea secțiunea de rectificare), pentru a ne permite să verificăm acuratețea acestora; sau
   -  prelucrarea este ilegală, dar nu doriți ca datele să fie șterse; sau
   -  acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar dvs aveți nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apăra un drept în instanță; sau
    - v-ați exercitat dreptul de a vă opune, iar verificarea dacă drepturile noastre prevalează este în desfășurare.

Putem continua să folosim datele dvs. cu caracter personal în urma unei solicitări de restricționare, în cazul în care:

    - avem consimțământul dvs.; sau
    - pentru a constata, exercita sau asigura apărarea unui drept în instanță; sau
    - pentru a proteja drepturile magNET.ro sau ale altei persoane fizice sau juridice.

    Dreptul la portabilitatea datelor
    
Ne puteți cere să vă furnizăm datele cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat, sau puteți solicita ca acesta să fie „portat” direct către un alt operator de date, dar în fiecare caz numai dacă:

    - prelucrarea se bazează pe consimțământul dvs. sau pe încheierea sau executarea unui contract cu dvs; și
    - prelucrarea se face prin mijloace automate.

    Dreptul la opozitie atunci cand prelucrarea este efectuata în scopul intereselor legitime
    

In orice moment aveti dreptul de a va opune, din motive legate de situatia particulara in care va aflati, prelucrarii efectuata in scopul unui interes public ori in scopul intereselor legitime urmarite de noi sau de o terta parte, inclusiv crearii de profiluri. In acest caz, magNET.ro nu va mai prelucra datele dvs cu caracter personal, cu excepția cazului în care demonstrează că are motive legitime și imperioase care justifică prelucrarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților dvs  sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.

    Dreptul de opozitie la prelucrarea in scop de marketing direct

Atunci când prelucrarea are drept scop marketingul direct, aveti dreptul de a va opune în orice moment prelucrării în acest scop a datelor cu caracter personal care va privesc, inclusiv creării de profiluri, în măsura în care este legată de marketingul direct respectiv. Acest drept nu se aplică în cazul în care decizia la care s-a ajuns în urma luării automate a deciziilor:

    Dreptul de retragere a consimtamantul

Plângeri
    
În cazul în care prelucrarea se bazează pe consimţământul dvs. , aveti dreptul de a va retrage în orice moment consimţământul. Retragerea consimţământului nu afectează legalitatea prelucrării efectuate pe baza consimţământului înainte de retragerea acestuia. Ipoteza retragerii consimtamantului nu este aplicabila in cazurile in care temeiul prelucrarii nu este consimtamantul.

Aveți dreptul să depuneți o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal.

În România, datele de contact ale autorității de supraveghere pentru protecția datelor sunt următoarele: Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;

email:anspdcp@dataprotection.ro

Fără a vă afecta dreptul dvs de a contacta în orice moment autoritatea de supraveghere, vă rugăm să ne contactați în prealabil, și vă promitem că vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problemă pe cale amiabilă.   


    *Reamintim faptul ca puteti contacta in orice moment magNET.ro pentru protecția datelor prin transmiterea solicitarii dvs prin oricare dintre urmatoarele modalitati:

- accesand: https://magnet.ro/Pagini/protectie-date