Prin utilizarea diferitelor esenţe de lemn sau combinaţii ale acestora, alimentele se pot atât aromatiza pentru a adăuga savoare produselor, cât şi afuma în vederea prelungirii conservării acestora.
Se pot utiliza pentru aromatizare si afumare urmatoarele tipuri de material lemnos: rumegus presat (peleti), tocatura, lemn sau rumegus. Lemnul din care sunt fabricate acestea este selectionat si certificat pentru utilizare în domeniul alimentar.
Peleţii, tocătura şi rumeguşul “SMOKE & WOOD” sunt obţinuţi fără adaosuri de adezivi sau alte substanţe chimice. Greutatea produselor SMOKE & WOOD variază în funcţie de gradul de umiditate al lemnului. Pentru a obţine o afumare excelentă recomandăm să fie utilizat un lemn cu un grad mare de umiditate. Lemnul din care se fabrică produsele “SMOKE & WOOD” provine din pădurile din nordul Italiei, unde umiditatea în momentul procesării lemnului este ridicată.
Ambalajul este specific - permite circulaţia aerului, pentru a preveni mucegaiul şi garantează, în cazul depozitării corecte, un grad corect de umiditate.
Recomandăm ca înainte de utilizare să măriţi gradul de umiditate al lemnului rehidratându-l prin pulverizarea unei cantităţi mici de apă.
