Prin utilizarea diferitelor esenţe de lemn sau combinaţii ale acestora, alimentele se pot atât aromatiza pentru a adăuga savoare produselor, cât şi afuma în vederea prelungirii conservării acestora. Se pot utiliza pentru aromatizare şi afumare urmatoarele tipuri de material lemnos: rumeguş presat (peleti), tocătura, lemn sau rumeguş.
Lemnul din care sunt fabricate acestea este selecţionat şi certificat pentru utilizare în domeniul alimentar. Peleţii, tocătura şi rumeguşul “SMOKE & WOOD” sunt obţinuţi fără adaosuri de adezivi sau alte substanţe chimice. Greutatea produselor SMOKE & WOOD variază în funcţie de gradul de umiditate al lemnului. Pentru a obţine o afumare excelentă recomandăm să fie utilizat un lemn cu un grad mare de umiditate. Lemnul din care se fabrică produsele “SMOKE & WOOD” provine din pădurile din nordul Italiei, unde umiditatea în momentul procesării lemnului este ridicată.
Ambalajul este specific - permite circulaţia aerului, pentru a preveni mucegaiul şi garantează, în cazul depozitării corecte, un grad corect de umiditate.
Recomandăm ca înainte de utilizare să măriţi gradul de umiditate al lemnului rehidratându-l prin pulverizarea unei cantităţi mici de apă.
Aromă specifică: foarte dulce şi fructat.
Utilizare recomandată: vită, pasare, proc, miel, peşte de apă dulce şi sărată.